Alle savner de analoge billeder

Ja, telefonen kan tage utrolig skarpe billeder. Den kvalitet din smartphone kan skabe i form af billedkvalitet, overstiger de fleste kameraer for bare 5-10 år siden. Udviklingen på det fotografiske område må siges at være helt i top, så hvorfor savner mange alligevel de analoge billeder?

Den nostalgiske følelse

En del af forklaringen er nok, at man bare ikke kan slå den nostalgiske følelse, som opstår når man sidder og bladrer igennem en fysisk fotobog. Man kan altid gå ind på galleriet på sin telefon, og begynde at swipe. Men, det er bare ikke det samme. Dine fotos vil endda være organiseret efter dato og placering på mange telefoner, men alligevel er vi ikke tilfredse. Måske er det fordi, at vi altid har så let adgang til vores minder? I gamle dage – eller faktisk bare for få år siden – skulle man ind på det støvede roderum og finde det rigtige fotoalbum frem. Først derefter kunne man sidde og nyde billederne. Sådan er det gået med mange tid i den nymoderne teknologiske alder – tingene er blevet så nemme, at vi glemmer at nyde dem.

Mange savner den gamle følelser

Smartphones sælger i dag som aldrig før, og det er måske ikke så svært at forstå. Man giver virkelig sig selv en unødvendig udfordring, ved ikke at besidde en smartphone. Men salget på de klassiske kameraer, hvor fysisk fremkaldelse er nødvendigt, stiger på samme tid – hvad er forklaringen på dette? Ja, forklaringen kan kun være, at folk savner at holde et fysisk billede i hånden og pakke det væk når de er færdige. På samme tid ser vi også succesen for de virksomheder, der har opfundet de smarte polaride kameraer, som printer et fysisk billede ud, få sekunder efter du har trykket på knappen foreviget øjeblikket. Ironisk nok er det populært, at derefter ligge et billede af de fysiske billeder på Instagram.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *