De bedste former for vinterhygge!

Findes der noget bedre end vinterhygge?

Efteråret rusker i træerne og vinteren er på vej. Vi pakker os ind i varme frakker, store halstørklæder og lune huer i uld, mens vi gør alt for hurtigt at komme indenfor i varmen igen eller ind på en hyggelig café for en varm kop kakao. For mens blæsten og regner raser udenfor, så søger vi ind i stuerne. Ind på sofaerne under tæpperne og vi finder varm kakao og gode bøger frem, tænder op i pejsen og tænder for stearinlysene. Eller bestil noget lækker mad og sæt en god serie på. Der findes næsten ikke noget bedre end, når man ligger indenfor under den lune dyne og kan høre efteråret rase udenfor, og derfor skal du selvfølgelig have en masse gode idéer til, hvad de bedste former for hygge kan være. Så er du nemlig godt forberedt til, når vi for alvor går ind i hyggesæsonen!

Fordriv tiden med hyggelige spil

Brætspil er en fremragende måde at fordrive tiden på de kolde vinteraftener. Der er selvfølgelig mange forskellige typer af brætspil og det handler om at finde den eller måske de slags, som I er mest til. Der er for eksempel det meget populære spil Partners, som mest af alt er en sej form for Ludo for voksne, hvor man både kan spille det traditionelt med fire spillere i hold af to eller nu som den nye form for Partners Duo, hvor man kan spille kun to spillere. Spillet kræver, at man kan tænke strategisk og bruge sine kort til at få sine brikker i mål. Et andet spil, der virkelig kræver evnen til at tænke og handle strategisk, er spillet Sequence. Det handler om at få fem i streg ved at få sine brikker placeret på pladen ved hjælp af de kort, man får tildelt.

Der er selvfølgelig også mange andre spil, som for eksempel poker og blackjack, som er mere som de titler man ser på nettet, og så er der selvfølgelig også de mere traditionelle spil som skak, Ludo, Matador og Uno.

Læs gode bøger

Kryb ind under dynen og hyg dig med en god bog.

Bøger er enormt gode til at slappe af med og man får lov til at leve sig ind i en helt anden verden og danne sig nye indtryk langt væk fra vinterens kulde. Her får du lige et hurtigt udpluk af gode bøger, du bør læse denne vinter.

Skaberfuglen af James McBride. Den amerikanske forfatter James McBride har skrevet den populære bestseller Skaberfuglen om USA i sin unge begyndelse. Bogen ses fra slaven Henry Shacklefords perspektiv og fortæller om hans del i kampen mod slaveriet. Det er en spændende og meget relevant fortælling, der sætter gang i samtalen omkring middagsbordet.

Storhed og fald af Tom Rachman. Dette er den anden roman fra den britisk forfatter Tom Rachman, som også står bag romanen De Ufuldkomne. Storhed og fald handler om den unge, amerikanske kvinde Tooly, der lever et isoleret liv i Wales, hvor hun driver en lille boghandel. Hun bliver imidlertid konfronteret med sin traumatiske fortid, da et brev fra en gammel kæreste dukker op, og bogen handler om Tooleys rejse tilbage til USA for at få styr på sin fortid.

Gode serier, du bare må se

Disse dage er der fuld gang i streamingplatformene og der bliver produceret den ene serie efter den anden. Du kan selvfølgelig altid give dig i kast med nyere klassikere som Game of Thrones, You, Vikings, The Witcher og de mange andre serier, der ligger tilgængelige på platforme som Netflix, HBO Max, Viaplay og meget mere. Det skorter bestemt ikke på muligheder og hvis du leder efter lidt mere hyggeligt til at fordrive vintermørket med, så prøv Marriage Story, Love of Basketball, Soul Surfer eller Father Christmas is Back.

Gå ikke ned på hyggen

Noget, man bestemt ikke må gå ned på, når der virkelig skal hygges igennem, er selvfølgelig snacks. Varm kakao med flødeskum og skumfiduser, lækker chokolade, gode chips og masser af popcorn hører sig naturligvis til. Find yndlingstæppet eller dynen frem, puf puderne godt op og læg dig så til rette med en god bog, musik i ørerne eller måske en god podcast. Eller find brætspillet frem og hyg dig med vennerne. Vinteren – og især juletiden – er det perfekte tidspunkt virkelig at hygge sig på og det er noget, vi danskere virkelig er gode til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *