Få hyggen ind i den lille bylejlighed

Der findes mange tusinde små lejligheder i København, og derfor kender mange udfordringen med indretning. Det kan nemlig være enormt svært at gøre sit hjem hyggeligt, når der er mindre end 50 kvm. at gøre med. Mange bylejligheder i dag ender som sterile og personlighedsforladte udgaver af minimalistiske boligmagasiner, og det er super ærgerligt.

Heldigvis er der råd for dette problem. Det er nemlig ikke komplet umuligt at skabe et hyggeligt hjem på lidt plads. Man skal blot vælge de rigtige materialer og lave nogle prioriteringer, og det guider vi dig igennem herunder. 

Vælg de rigtige møbler

Når du skal indrette på meget lidt plads, bliver man nødt til at foretage nogle prioriteringer. Du kan ikke forvente, at du kan indrette din lille lejlighed, som du ville indrette et hus, som er tre gange så stort. Derfor bør du vinke farvel til den voluminøse velour sofa og de tunge, mørke farver i din indretning. 

I stedet bør du fokusere på en type af møblement, som er lettere og mindre. Det betyder dog ikke, at du skal vælge den helt afpillede konferencesofa, som alle dine gæster vil få ondt i måsen af at sidde på. Gå stadig med de bløde former og de store hynder for at skabe den hyggelige stemning. Vælg det blot i farver og materialer, som ikke tynger rummet yderligere. 

Farvevalg er altafgørende

Når det drejer sig om at skabe hyggelig stemning i sit hjem, så spiller farverne en meget vigtig rolle. Et helt hvidt hjem i anonyme, neutrale farver er nemlig sjældent særligt hyggeligt at opholde sig i. Undgå generelt alt der kan kategoriseres som kolde farver, da de ikke bidrager til hyggen på nogen måde. 

Vælg altid de varme farver, når du udvælger materialer og pynt til dit hjem. Som nævnt tidligere, skal det dog ikke være de helt tunge og mørke farver, og gå derfor i stedet efter nogle rødlige nuancer i en mætning, som ikke får dit hjem til at ligne en hule fra en superheltefilm. Det kan gøre en enorm forskel for dit hjem. 

Nips er godt – med måde

Denne regel gælder sådan set i både store og små hjem. Aldrig overforbrug nips i din indretning. Det siger dog sig selv, at større hjem kan bære noget mere pynt, end små hjem kan. For meget nips vil få alle hjem til at se rodede ud, og det vil skabe forvirring. 

Når det er sagt, skal det også nævnes, at pynt og nips er én af de ting, som er med til at skabe hygge og personlighed i et hjem, så det kan heller ikke udelades. Du skal blot finde den pynt, som, du synes, bidrager med mest til dit hjem. Du kan altid skifte den ud på sigt, men vælg altid kun lidt ad gangen.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *