Sådan finder du den perfekte cykel for dig

De fleste Københavneres bedste ven må være cyklen, en bil i indre København kan virkelig føles som en hovedpine. Derfor vælger de fleste Københavnere cyklen når de skal fra a til b. Desuden er der også gode muligheder for at cykle i naturen, kun et stykke uden for København. Dog ved vi alle at en cykel ikke altid er samarbejdsvillig, hvis vejrguderne ikke er med os. I blæst og regn, er cyklen bare ikke altid det foretrukne valg. Med denne artikel kan du finde et par gode råd til hvad du skal kigge efter, når du køber cykel. 

Dine behov for en cykel er vigtige 

En cykel er en billig og sjov måde at få din motion på. Er du en fattig studerende kan du også slippe for et dyrt fitness abonnement hver måned, samtidigt med at du tager hensyn til miljøet. Når du skal vælge hvilken cykel der er den rette for dig er der forskellige ting du kan tage højde for: såsom antal kilometer, underlag samt hvor ofte du skal cykle. Hvis du er træt af at kæmpe dig gennem vind og vejr, men samtidigt nyder en cykeltur gennem skoven kunne en specialized vevo være noget for dig. Her skal ikke du ikke bekymre dig for underlag, da denne type cykel kan tages med overalt. Glem ikke udstyr, specialized har hvad du skal bruge: alt fra cykelhjelm til cykelsko. Er du stadig i tvivl om hvilken cykel, der passer efter dine behov, så kan du spørge din lokale cykelhandler. 

Indvendige eller udvendige gear, og hvilket stel skal din cykel bestå af?

Dette er spørgsmål, der godt kan få os til at kigge lidt sjovt på vores cykelhandler. Frygt ej, det er ikke så kompliceret som det lyder til. Der findes tre typer af stål til din cykel: stål, aluminium og carbon. Stål føles oftest lidt tungere, og kræver mere af dig i vedligeholdelse. Derimod vil stål oftest være et af de billigere valg for dig. En cykel af aluminium føles lettere, og kræver ikke vedligeholdelse af dig. Er du til luksus vil carbon være det helt rigtige valg for dig. Angående gear, kan du få cykler der har alt fra 3 til 27 gear. En cykel med indvendige gear er den mest normale type cykel, som bruges i hverdagen, til og fra arbejde.  Udvendige gear findes oftest på en racercykel eller en mountainbike, hvor gearskiftet foregår ret hurtigt. Denne type gear ses oftest også i en professionel sammenhæng. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *