Er du gravid? Få et overblik over tests og scanninger her

Et stort tillykke skal lyde, hvis du er gravid og er i gang med familieforøgelse. Du går en fantastisk tid i møde med en masse nye følelser, men derfor kan alt det der følger med en graviditet også føles overvældende. Her får du et lille overblik over de forskellige scanninger, der er gode at tage til, for at sikre, at babyen i maven har det så dejligt som muligt.

Lægekonsultation

Det første du skal til, når graviditetstesten viser to streger, er en tur til din egen læge. Her vil lægen lave en række undersøgelser, for at sikre at dit helbred er som det skal være. Der vil bl.a. blive taget blodprøver, urinprøver, blodtryk og målt vægt og højde. Nogle gravide får også en underlivsundersøgelse. Lægen vil også klæde dig godt på til dine kommende undersøgelser fremadrettet. Alt i alt skal du til 4 undersøgelser hos din egen læge.

Nakkefoldsscanning

Nakkefoldsscanningen får du, når du er i første trimester og 12 uger henne. Denne scanning viser om der er liv i maven, og om der skulle være kromosomfejl eller misdannelser i fosteret. Her bliver babyens nakkefold målt, så man kan tjekke for disse ting. Nogle gravide vælger også at tage en nipt test hos en jordemoder, der næsten viser det samme som nakkefoldsscanningen, men denne test er endnu mere præcis og vurderer også risikoen for Downs, Edwards og Patau’s syndrom.

Misdannelsesscanning

Misdannelsesscanningen foregår via ultralyd, og er med til at sikre at fosterets krop er som den skal være. Både kropsdele og organer på fosteret bliver undersøgt her, og det er også her, at du kan få det famøse ultralydsbillede med hjem. Man kan også kalde dette en anatomiscanning, da alt bliver undersøgt fra top til tå. Denne undersøgelse foretages, når du er i andet trimester og er mellem 20-22 uger gravid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *