Bolig i byen? Få noget ud af din lille have eller altan

Hvis du bor i København, er det ikke altid let at finde plads til en have eller altan. Men selv med et lille område har du mulighed for at skabe grønne oaser og få mest muligt ud af dit begrænsede areal.

I denne artikel vil vi give dig praktiske tips til hvordan du kan planlægge, anlægge og vedligeholde din lille have eller altan, så den bliver et smukt sted, som giver glæde året rundt.

Altan med stil

En lille altan har ofte kun plads til et lille bord med stole. Men det er ikke ensbetydende med at du skal gå på kompromis med stilen. Der findes mange moderne møbler og planter, der passer godt til den begrænsede plads.

Prøv at vælge en farvepalet som afspejler dine personlige præferencer. Hvis du ønsker et boheme-look, kan du supplere med kurve, puder og andet pynt.

Gør det grønt

Hvis pladsen er begrænset, kan du få et prægtigt resultat ved at Plant ting, der er kompakte og har en flot kroneform. Prøv for eksempel små buske, der danner en flot ramme omkring din altan eller lille have.

En anden mulighed er at vokse krydderurter i stakitter eller planter op af murene. Det kan give spændende niveauer og dybde til haven. 

Du kan også gøre det nemt med plantekasser fra Landhave, hvor du kan få muligheden for at plante farvestrålende blomster eller krydderurter, selv på meget lidt plads.

Gode planter og blomster til formålet

Der findes masser af robuster planter og blomster, som kan gro på lidt plads og selv under forhold med meget skygge. Nogle af de planter, der passer godt til en lille haven eller altan i København er eksempelvis:

  • Violer
  • Lavendel
  • Buskbønner
  • Bergmynte
  • Nepeta

Kombiner farverne, så du får et smukt resultat.

Plant dog ikke planterne for tæt, da det bedste resultat opnåes, når planterne har plads til at optage mest muligt lys og næring fra jorden hver især.

Vedligeholdelse

Husk at vand planterne regelmæssigt, særligt hvis de er plantet i krukker. Giv dem også en god topdressing med gødning flere gange om året for at holde dem sunde og frodige.

Vedligeholdelse af haven eller altanen er et vigtigt aspekt, hvis du ønsker et smukt resultat. Brug nogle timer hver uge til at klippe buske, fjerne ukrudt og lignende.

Med ovenstående tips kan du let skabe et flot og funktionelt område på din lille altan eller have. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *