3 tips til dig, der lige er blevet sagt op

Det er aldrig sjovt at blive sagt op. For selvom det måske slet ikke har noget at gøre med dig, så er det svært ikke at tage det lidt personligt. Men du er ikke den første og bestemt heller ikke den sidste i verdenshistorien, der har oplevet at blive fyret. Og derfor er der altså også efterhånden en del, der har erfaring med det. Derfor kan der være råd at hente hos dem, der har været i samme situation. Nogle af dem får du her.

1. Få råd til arbejdsløsheden

For det første kan det være nødvendigt at tænke på din økonomi. For et liv som ledig kan ikke være så luksuriøst, som da du havde arbejde.

Hvis det kniber kan du overveje et kviklån. Sammenlign kviklån for at blive klogere på dine muligheder. Det er jo ikke altid til at planlægge efter en pludselig fyring. Derfor kan et lån være et plaster til såret, indtil du får udbetalt din sidste løn.

Men husk, at du aldrig må låne mere, end du kan garantere at kunne betale tilbage. Du skal derfor vide, at har råd til det i længden.

2. Tag kontakt til din a-kasse

Hvis du er medlem af en a-kasse, så er det nu, du skal kontakte dem. Det er måske især nu, du vil kunne mærke fordelene ved dit medlemskab.

Det er vigtigt, at du melder dig som ledig, hvis du vil have arbejdsløshedsdagpenge.

3. Gå på jobjagt

Og så er der ingen grund til at lade dig slå ud. Der er en god idé at gå på jobjagt med det samme. For det er aldrig til at sige, hvornår du kan finde dig et nyt. Men des tidligere det kan lade sig, des bedre vil det være, både for din økonomi, dit velbefindende og dit CV.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.