Bubble tea – hvad er det egentlig for noget?

bubble tea

Bubbletea er en forfriskende sommerdrik, som du kan finde mange steder i de danske gader. Drikken stammer oprindeligt fra Asien, men er nu også flyttet til Danmark, og er blevet yderst populær de seneste år. Du kan nu nyde den søde læskedrik året rundt i hele landet – man kan endda også lave den helt selv! Men hvad er bubbletea egentlig for noget? Og er det lige så godt for vores helbred som en kop earl grey? I denne artikel gør vi dig lidt klogere på bubbletea.

Hvad er bubbletea?

Lad os først kigge på, hvad bubbletea egentlig er for en størrelse. Drikken stammer oprindelig fra Taiwan i Asien, men er hurtig blevet en favorit andre steder i verden. I dag kan du finde bubbletea stort set over alt, og også mange steder her i Danmark især i København.

Bubbletea er en iskold og sød drik, som minder lidt om is-te. Den er særlig kendetegnet ved dens karakteristiske små bobbelformede gummi kugler, som lægger navn til drikken. Disse kugler kaldes bobaperler, og det er netop disse kugler, som gør bubbletea så speciel. 

Sådan skabes en bubbletea

En bubbletea laves ud fra en infusion af kold kop te med sødestof, hvortil man tilsætter de karakteristiske bobakugler. Man kan vælge at tilsætte mælk, eller plantemælk, for at gøre sin bubbletea mere cremet. Nogle varianter tilsætter også frugtjuice med forskellige smage.

En bubbletea rystes sammen med mælk eller juice, sirup og en grøn- eller sort te. Derefter tilsættes isterninger og til sidst hældes drikken over de velkendte bobakugler. Bobakuglerne kommer også i forskellige smagsvarianter, så du kan faktisk skræddersy din egen bubbletea efter din helt egen yndlingssmag.

Er bubbletea sundt? 

En bubbletea kan desværre ikke karakteriseres som nogen sund drink. En bubbletea indeholder rigtig meget sukker, og der er faktisk helt op omkring 500 kalorier i en lille bubbletea. Det er ikke for sjovt, at drikken smager sukkersødt og lækker, da der er en del kalorier gemt i denne lokkende sommerdrink. 

Selvom en bubbletea ikke ligefrem er sundt for dig, så betyder det ikke, at du skal holde dig fra at nyde en kop i ny og næ. Du kan sagtens gøre drikken “sundere” ved for eksempel at bede om mindre sukkersitup, eller færre bobaperler. 

Kan man selv lave bubbletea? 

Vil du gerne selv mestre kunsten at lave lækker bubbletea? Så kan du sagtens give dig i kast hjemme i dit eget køkken. Det kræver lige at du svinger forbi et asiatisk supermarked først, for det er svært at finde bobakugler i Netto eller Føtex

Du kan købe bobakuglerne færdiglavede eller som tørrede, hvor de skal opblødes eller koges først. Derudover skal man brygge sin yndlings-te, hælde den over is og blande sirup i. Hvis ikke du har sirup, så kan du selv koge din egen hjemmelavede sukker-sirup, ved at putte en smule vand og sukker sammen i en gryde under lavt blus. Når du har alle ingredienserne klar, så kan du sætte det hele på køl, så du hele tiden har sagerne klar til at lave en lækker bubbletea, når lysten melder sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *