Opdag skønne Kroatien med camping

Med bjerge, solbeskinnede øer, hvide strande og blåt hav, er Kroatien et meget undervurderet turistmål. Hvor mange danskere kigger mod sydvest, hvor lande som Frankrig, Italien og Spanien ligger, er Kroatien måske ikke det land som de fleste overvejer, når ferieturen skal planlægges. Men det kan du sagtens, for dette skønne land kan fuldt ud måle sig med de andre, især hvis man skal på campingferie.

Hvorfor skal du campere i Kroatien?

Med prægtig natur og gamle byer, kan Kroatien fuldt ud måle sig med de populære destinationer, Frankrig, Italien og Spanien. Her kan du finde småøer omgivet af azurblåt hav og hvide badestrande, perfekt til familien, som leder efter en dejlig badeferie. Det er også et bjergrigt land, som er perfekt egnet til vandreture. Det er også nemt at finde camping for familien i Kroatien. Så om I er til badestrande eller bjerge, eller begge dele, så kan I finde det i Kroatien. Som en lille bonus er Kroatien også et forholdsvist billigt land at være turist i, da priserne er noget lavere end vi er vant til det mange andre steder i Europa. I denne guide kan du læse om dejlige Kroatien.

Dalmatien

Dalmatien er en region, som optager det meste af landets kystlinje. Her kan du finde fantastiske småøer, velegnede til hele ferier eller blot dagsture, hvor I kan bade i det varme hav. De Dinariske Alper løber også hele vejen igennem regionen, så hvis I er den aktive familie, der gerne vil vandre, er der rig mulighed for dette. Dalmatien er også en skattekiste af smukke byer og arkitektoniske perler, såsom middelalderbyen Dubrovnik og storbyen Split.

Istrien

Istrien er en stor halvø i det nordlige Kroatien. Regionen ligger i læ af Alperne, hvilket betyder, at vejret er dejligt varmt og med mange solskinstimer. I skal derfor ikke være bekymrede for dårligt vejr, hvis I tager til Istrien. Med smukke badestrande og flot natur, er det ikke underligt, at denne region er den mest populære blandt campister og turister. Den lokale mad er fantastisk, og få steder kan man få fisk, der smager bedre end her. Herfra kan I også tage på dagstur til nabolandet Slovenien. Det er bestemt også værd at besøge de to nationalparker Brijuni og Učka, hvor man kan opleve flora, fauna og natur i verdensklasse.

Kvarner

Her kan du finde nogle af Kroatiens smukkeste strande, og ligesom tilfældet Istrien, er dette sted beskyttet af Alperne, så I skal ikke bekymre jer om dårligt vejr. Dette sted har strande til enhver smag, om det så er til børnefamilien eller til de naturglade nudister, hvortil man kan finde særlige strande til dette formål. Maden er fantastisk og typisk Middelhavsagtig, med grillede fisk, olivenolie og gode vine.

Karlovac

Denne region ligger tæt på landets hovedstad Zagreb og passer derfor godt, hvis I også ønsker en lille smule byferie på jeres campingferie. Her er flotte skove og lange dale, hvor oliven, figner og druer bliver groet i massevis, helt på fransk maner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.