Timian som bunddække til dit bed

Er det ved at være den tid, hvor du skal til at bruge mere tid i haven, men du er ikke helt tilfreds med udseendet, eller det tager for meget tid at passe? Så kan det være en idé, at kigge på bunddække. Dette kan være til stor hjælp i din have, og det kan bringe meget liv og smukke dufte til haven. 

Hvis du er i gang med at undersøge, hvordan det er nemmere at holde haven, så kan det være en idé for dig at kigge nærmere på timian som bunddække til dit bed. 

Hvorfor vælge et bunddække? 

Der er flere grunde til, hvorfor du vælge bunddække, hvis du gerne vil gøre det nemmere for dig selv at holde haven.  

Bunddække gør det sværere for ukrudt at vokse, hvilket gør det noget nemmere for dig at holde mængden af ukrudt nede. Det er bare at tage de få ting, der kommer engang i mellem.  

Derudover er bunddække godt for biodiversitet. Mange små insekter og dyr kommer til at nyde godt af bunddækket og får derved et sted, hvor de kan leve.  

Udover dette kan bunddække også bare give et flot udseende til din have. Det kan være med til at give et rent look, og du kan vælge et bunddække, hvor der vokser blomster, så der også kommer noget farve. 

Hvorfor er timian et god valg til dit bed? 

Hvorfor kan timian være et godt valg som bunddække til dit bed? Timian er en lav og bredt voksen plante, hvor blade og blomster sidder tæt, hvilket gør, at der bliver skabt et flot dække over jorden, som skærmer for solen, og gør det svært for ukrudt at vokse. 

Derudover i juni og juli vil der vokse flotte lilla blomster på planten, hvilket giver din have mere farve og liv. Timian er også god for biodiversiteten og lokker bierne til haven, som hjælper med at befrugte planterne i din have.  

Udover dette er timian også bare en velduftende og smuk plante, som kan vokse alle steder, så længe jorden ikke er for våd. Timian er en hårdfør plante og stiller ikke mange krav til dens omgivelser. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *