Vegetarer og veganere kan også nyde sushi

Selvom sushi ofte forbindes med fisk, findes der altså også et hav af muligheder for vegetariske og veganske muligheder i det japanske sushikøkken. Der er både det berømte tofu, som er et alternativ til kød- og fiskeprotein og som er en integreret del af sushi på alle restauranter. Hvis du dog ikke er så meget til tofu er der også en masse andre muligheder for sushi som vegetar. 

Avocado eller svampe er gode fedtkilder, der giver en umamismag som på nogle punkter ligner kød og fisk. Hvis du besøger Sushi2500 i København eller Roskilde omegn, kan du være sikker på at få en samfsfuld kvalitetsoplevelse med vegetar sushi hvor det ikke føles som om der mangler noget. 

Hvad kan man spise på en sushi restaurant som vegetar?

Udover den rå fisk og kød består sushi jo som størstedelen af ris, tang og grøntsager. Der er derfor stadig et hav af muligheder for god sushi som vegetar eller veganer, med mange forskellige smagskombinationer og variationer. Der er både poké bowls, nuddelretter, sides og sushistykker som er lavet helt uden kød og fisk, hvor det ikke er noget der mangler men som er lavet med udgangspunkt i at give velsmag og umami. 

Asparges er ofte brugt på en sushi menu både med bacon omkring eller som en crispy snack der også kan puttes ind i en sushiroll. Selvom fisk er sundt og godt for kroppen så kan sushi også siges at være sundere, hvis man vælger de vegetariske muligheder, da de ofte er baseret på grøntsager fremfor fed fisk. 

Forskellen på retterne i forhold til om man er vegetar eller veganer kan være om der er æg i retten, det er en god proteinkilde som mange vegetarer benytter sig af men som veganer må man vælge det fra.