4 måder at få råd til studentertiden

Der er mange, der glæder sig til at blive student, og det er der mange grunde til. Typisk er det noget, man ser frem til i flere år, og når man endelig står med huen på hovedet, skal det fejres. Frygter du dog, at det hurtigt bliver en dyr fornøjelse, da både hue og uge er dyr, så kan du her få inspiration til 4 måder, du kan få råd til studentertiden på.

 

Har du et arbejde og derfor mulighed for at tage flere vagter?

Der er mange unge studerende, som har et fritidsarbejde ved siden af skolen. Er du udeboende, kan det være nødvendigt med et arbejde ved siden af for at kunne få pengene til at række. Det er nemlig ikke billigt at bo ude, selvom man er studerende, og ønsker man også at kunne nyde fritiden, kan man få brug for en god portion penge på kontoen.

Op til studentertiden kan du undersøge, om du har mulighed for at tage flere vagter på dit arbejde, hvis du ønsker at være 100 % sikker på, at du har råd til studentertiden. Når du er på den sikre side, vil du kunne nyde tiden i fulde drag, og du behøver ikke at bekymre dig om, hvorvidt du bruger for mange penge eller ej. Kommer du nemlig til at gå over dit budget, vil det kunne mærkes fremover, og du vil måske have svært ved at betale regningerne måneden efter – især fordi man jo ikke længere får SU, når man er blevet student og derved er afhængig af, at man har et arbejde eller en anden indkomst.

Sælg ud af dine værdigenstande

Som ung bruger man mange penge, og ofte har man en masse værdigenstande, man egentligt ikke får brugt. De står bare i ens bolig. Værdigenstande kan være mange ting. Har du et dyrt fjernsyn, dyre tasker eller noget helt tredje, så har du gode muligheder for at kunne sælge ud og få nogle gode penge ud af det. Du bidrager dermed til at undgå et overforbrug som forbruger, og du får solgt ud af de ting, som alligevel bare står og fylder i dit hjem. Spørg dig selv om hvorvidt du får brug for tingene eller ej. Det kan nemlig være svært at sælge ting, hvis man er knyttet til dem. Har du eksempelvis ikke brugt dem i et par uger, vil du ikke få brug for det på sigt heller.

Pant og huslige pligter kan måske give dig flere småpenge

Mange unge har et stort forbrug af eksempelvis sodavand eller energidrikke, hvilket også betyder, at man får samlet en god mængde flasker og pant sammen på sigt. Eksempelvis kan du vente med at pante, til du har mange flasker. Nogle gange kan man pante for flere hundrede kroner, og dem kan du stensikkert få brug for i studenterugen.

Udover at samle pant kan du også undersøge, om nogen i din familie har brug for hjælp til nogle huslige pligter for en lille skilling. Måske kan du slå din onkels græsplæne, eller måske vil din mor gerne indgå en aftale om, at du kommer og gør rent for nogle lommepenge. Der er mange måder at samle en god slat penge sammen – ofte kræver det blot, at man er kreativ og kan tænke ud af boksen.

Du har også muligheden for at låne penge

Er der ingen af ovenstående muligheder, der er en god løsning for dig, så har du muligheden for at låne penge på nettet. Når du låner penge, underskriver du en aftale, og det er vigtigt, at du kan overholde aftalen. Du bør derfor kun låne penge, hvis du ikke har andre alternativer, og du bør læse aftalen nøje igennem, inden du underskriver. Vælger du at låne penge, som du ikke kan tilbagebetale igen, kan det komme til at påvirke meget af din fremtid rent økonomisk. Læs mere om det på denne hjemmeside.

Overvejer du dette, kan det være en god idé at tage en snak med en anden for at få en andens synspunkt på. Eventuelt finder I sammen en god løsning på, at du kan få råd til studenterugen. Lån altså kun penge hvis der ikke er andre muligheder, og du bør altid låne med omtanke.

Dette indhold er sponsoreret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *