Giv dit traume de bedste rammer

Nogle dårlige oplevelser går ikke bare væk. Det kan være det mest forfærdelige at have en oplevelse, der bliver ved med at vende tilbage, når man egentlig gerne vil arbejde sig videre. Derfor er det enormt vigtigt at få behandlet sit traume, og ikke mindst at få det gjort i gode omgivelser. Det er noget helt særligt at få sin psyke til at falde til ro, og her er det essentielt at du vælger at være i gode og hyggelige rammer. Et sted hvor du kan få god og dybdegående behandling, er på traumeklinikken på Nørrebro. Du kan også finde informationer om klinikken på https://www.traumeklinikken.dk/traumer/. Du kan læse mere om traumer og klinikken her i artiklen også.

Det gode behandlingssted

Når det kommer til traumebehandling, er det en god ide at finde et sted man kan komme til og have følelsen af at være i gode hænder. Det er helt essentielt i forhold til at arbejde med dit traume. Terapien virker nemlig meget bedre, når du er i rammer som du føler dig tryg i.

Når du ved mere om emnet, kan du også meget nemmere vælge hvad det er for rammer der er vigtige for dig. En dygtig behandler, vil kunne tage det til efterretning, og lave et forløb til dig som passer til dine behov.

Hvad er et traume?

Traumer er en efterreaktion på en oplevelse, som gør at man i mere eller mindre fysisk grad genoplever den dårlige oplevelse. Et traume kan være et overfald eller en anden grænseoverskridende oplevelse.

Fordi traumet bliver ved med at vende tilbage til en, er det rarest at få det behandlet. Det skal som alle andre oplevelser vi har behandles i hjernen, men det her er en oplevelse, der går så langt over vores grænser, at det kan være svært at gøre selv. Så når man snakker om behandling af et traume, er det faktisk en hjælp til at ens egen hjerne selv kan behandle oplevelsen.

Det er noget behandlere har mange forskellige redskaber til at hjælpe med. De har derfor mange værktøjer som de kan bruge til at give dig bedre muligheder for at arbejde med dit traume.

Hvor kommer traumet fra?

Traumer er, som så meget andre ting i vores psyke, noget der kommer fra vores instinkter. Noget af det der gør at vi mennesker er gode til at overleve, er at vi helt fra starten har været gode til at huske. Det at vi har så god en hukommelse gør, at vi er gode til hurtigt at få erfaringer.

Erfaringer kan være alt fra at finde ud af at kogeplader kan være varme, til at læse et nyt sprog. Det der bliver ubehageligt, når man har gennemlevet et traume, er at du har haft en oplevelse, som virkede så farlig at kroppen er utroligt opmærksom på at undgå at få den igen. Det er derfor små ting nemt kan sætte gang i dit traume, også selvom det ikke har noget med det at gøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *