Hvad er vigtigt at have i et parforhold?

Der er en række grundlæggende ting der er vigtige at have i et godt forhold. De fleste kender allerede til dem, som for eksempel tryghed, respekt, kommunikation og meget mere. Spørgsmålet er bare om det er lige så godt og vigtigt at opleve negative ting i et forhold for at styrke det, og hvornår bliver det for meget?

Hvad er vigtigt for dig?

Selvom det er en række ting man kan nikke genkendende til, når der bliver remset gode ting til et forhold op, så er det vigtigt at man er i stand til at spørge sig selv hvad man har brug for. Nogle har brug for et tæt forhold, hvor man kan snakke med hinanden om alting og altid, til en vis grad, står til rådighed for hinanden. Hvorimod andre har brug for deres frihed, og har brug for at der er nogle tidspunkter hvor man ganske enkelt ikke står til rådighed for andre mennesker. Spørg derfor dig selv hvad du har brug for.

Tosomheden

Tosomheden kræver mere arbejde end ensomheden, men arbejdet vil ofte belønne sig. Tosomheden opstår når to mennesker deler hverdagen sammen, bakker hinanden op og er hinandens fortrolige. Det er ikke ensbetydende med at man er enige om alting, men det betyder at man viser hensyn til hinanden. Det er modsatte af tosomhed er ensomhed. Denne ensomhed kan man desværre opleve i et forhold, hvor man har en følelse af at man ikke er fælles om tingene. Undgå dette ved at snakke sammen.

Op- og nedture i forholdet

Der har altid været, og vil formentlig altid være, forskellige synspunkter på det at have op- og nedture i et forhold. Nogle mener at det er en nødvendig del af et forhold, så man ser hinandens gode og dårlige sider, og samtidig danner en forståelse af hvordan ens partner vil reagere ud fra forskellige situationer. Andre mener at det er noget man skal forebygge og sørge for, ikke opstår, da det vil slide på forholdet. Andre endnu mener at der i livet vil komme nedture af sig selv, men det handler om ikke at opsøge problemer, men sammen finde ud af hvad man gør hvis livet byder på modstand. Hvad mener du? Ved at opsøge parterapi i København kan I sammen danne et billede af hvad der er bedst for jer.

Dig selv

Når alt er sagt, er det lige så vigtigt at have dig selv med i forholdet. Mange kommer hurtigt til at læne sig op ad tosomheden og glemmer de individuelle behov. I starten når forelskelsen stadig spirer er det let at glemme ens hobbyer og venner, men det er vigtigt at man holder fast i dem, eller om ikke andet, genoptager dem. For en vigtig del af at opnå et godt forhold handler om at have et godt forhold til sig selv. Hvis man er tro mod sig selv, så er det nemmere at imødekomme partnerens behov på en måde der fungerer for jer begge. Det kan nemlig være svært at sætte grænser, når grænsestregen er blevet utydelig i ens indre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.