Pas på dit kæledyr i naturen

Det er skønt at have kæledyr. For de kan nemlig bidrage med et helt andet liv i hverdagen. Derfor er det også både sjovt at lærerigt at se, hvordan de lever, når de lever sammen med dig. Men med kæledyr er det vigtigt at huske, at de har nogle instinkter, som måske er anderledes fra dine. Dyr er for eksempel mere vant til at skulle være udenfor. Derfor er det også en god idé at give dem muligheden for at komme ud så meget som muligt. Det betyder bare ikke, at du ikke stadig skal passe på dit kæledyr i naturen.

Beskyt mod flåter

En af de farer, der findes i naturen, er flåtbid. De kan jo finde på at bide både dyr og mennesker. Men modsat dig, der formentlig tjekker dig selv en gang imellem, så vil dit kæledyr typisk ikke være opmærksom på det. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at tjekke dit kæledyr for bid.

Hvis du opdager flåtbid, så sørg for det første for at fjerne flåten. Hele dyret skal fjernes, også selvom det kan være besværligt. Derudover er det en god idé at holde øje med biddet, fordi det efterfølgende kan give udslag.

Pas på i trafikken

Hvis du bor i nærheden af trafik, så skal du i øvrigt være ekstra opmærksom med dine dyr. Det er ikke mindre vigtigt, at dit kæledyr får anledning til at komme ud. Men du skal måske tænke mere kreativt for at gøre det på en sikker måde.

Med hunde er det eksempelvis oplagt med en god hundesnor. Det sikrer, at din hund ikke kan løbe alt for langt fra dig. Faktisk er det også muligt at få sådan en snor til andre dyr, som for eksempel katte og kaniner.

Alternativt kan du lave en sikker indhegning i haven, som dine dyr kan være udenfor i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *