Puslespil – den perfekte julehygge for familien under Corona-nedlukning

Puslespil – den perfekte julehygge for familien under Corona-nedlukning

Puslespil er den ultimative familiehygge – det er klar når du er klar og alle kan være med! Siden det blev opfundet i 1760 af John Spilsbury, har puslespil bredt sig til hele verden.

Puslespil

Det er blevet mørkt udenfor, og en verdensomspændende pandemi er stadig i gang. Julen truer, så hvad skal vi lave for at hygge os, når det ikke rigtig skal være noget med mange mennesker? Et godt forslag til hygge for hele familien er puslespil! Det er hyggeligt og ustressende samtidig med det er udfordrende og sjovt. Der er noget mindfullt over puslespil.

Der er mange variationsmuligheder og ting man skal vælge før man går i gang. Når vi kigger på udvalget hos et af de store udbydere, spilcompagniet, så kan man se at man skal vælge i mellem et væld af kategorier. Antal brikker afgør til en vis grad sværhedsgraden. Så er der det med motivet, hvor børn måske gerne vil se nogle disneyfigurer, mens de lidt mere rutinerede puslespilbyggere kan synes udfordringen ved f.eks. et hav eller en himmel kan være sjov. Du kan også vælge historiske motiver osv. der findes tusindvis af puslespil motiver at vælge mellem

Lige en advarsel: Man kan blive helt vildt frustreret, hvis et puslespil er for svært. Derfor kan det være en god ide at starte med et håndterbart niveau og så skalere op efterhånden, som man bliver bedre.

Tre gode ting ved puslespil:

Du kan helt selv vælge niveau! Det kan være virkelig let med under 20 brikker, men du kan også give dig selv en kæmpe udfordring med mere end 1000 brikker. Det er dog bedst at finde et niveau hvor det ikke er for let,men heller ikke for svært. Hvis det tager et kvarter for hver brik og puslespillet har 1000 brikker, kan det blive lidt for langtrukkent.

Puslespil venter på dig, og det er meget tålmodigt! Man kan lade det stå (medmindre man har kat!) lige så længe man orker og så bygge på det, når man har tid.

Det kan være et socialt samlingspunkt. Man kan nemt lave puslespil med andre, og det kan samle alle generationer på en hyggelig og sjov måde.  

Og prisen er…

I forhold til hvor meget underholdning, man får af et puslespil, så er det billigt. Typisk koster et puslespil af god kvalitet lidt over en hund… og det holder meget længere end en tur i biografen. Og så kan man jo lave det flere gange eller konkurrere på tid.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *